Influensa 2016-2017 | Symptomer | Unngå smitte

Vi er nå i slutten av 2016 og begynnelsen av 2017 er rett rundt hjørnet. Vi må være forberedt på februar-mars som er selv influensa-sesongen. I denne perioden er det viktig å være hygenisk, vask hender, unngå personer som du vet har influensa osv. Det er også viktig dersom du har influensa, at du unngår å gå ut blant andre mennesker. Dette gjelder både for din egen del, men også ikke minst andres.

Influensa er en infeksjonssykdom som skyldes influensaviruset. Symptomer oppstår som regel 2 dager etter eksponering og selve influensaen varer i 1-2 uker.  Virsuet er luftbåren og kan være vanskelig å unngå dersom en person f.eks hoster. Det beste tipset er derfor å ikke være i nærheten av personer du vet har influensa.

Dersom du blir stresset og redd om hva som feiler deg, kanskje du har lungebetennelse eller værre, er det viktig at du tar kontakt med lege. Den eneste måten du kan være sikker på om du har influensa, er nettopp ved en virussjekk av halsen fra legen. Du kan også sammenligne syptomene du har med denne listen, men disse symptomene er også svært vanlig blant mange andre sykdommer.

De vanligste symptomene på influensa er:

  • Plutselige opptreden av en høy feber (38 ° C eller mer)
  • En tørr hoste smerter i kroppen, f.eks hodepine
  • Sår hals, rennende/tett nese.
  • Følelse av svakhet og trøtthet, ønsker ikke å komme ut av sengen).
  • Dårligere appetitt

Andre symptomer kan være:

  • En verkende smerte bak øynene.
  • Ømme ledd

Symptomene oppstår som regel 2 dager etter eksponering til viruset. De oppstår som regel plutselig og ikke gradvis.

influensa statistikk 2016-17

Grafen er hentet fra folkehelseinstituttet og gir en beksrivelse av influensautbruddene fra 2009-2017.

 

diagram av influensa 2016-2017

Dette er i følge ssb.no en oversikt over dødsfall fra perioden 1991-2007.  Diagrammet viser at dødsfalleneper år, er i stor grad preget av omfanget av influensaen i det året. Dersom vi ser på en gjennomsnittlig utvikling, kan det også tyde på at vi har blitt bedre til å takle influensaen ved hjelp av medisiner og annen behandling.  Vi ser også at influensaen er kun dødelig for personer som er over 60 år, hvor over 90% er over 70.  Dette er som følge av et svekket imunforsvar.

 

 

Dødsfall som følger av alle årsaker inkludert influensa fra 1986-2007

Det kan være vanskelig å skille om et dødsfall var følge av influensa eller andre årsaker. Dersom en person som har influensa dør, er det da influensaen i seg selv som er årsaken, eller er det andre årsaker. Denne grafen av ssb illustrerer at influensa har i stor grad en påvirkning på antall dødsfall. For eksempel ved en influensaepedemi, er det vesentlig flere personer i Norge som dør.

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of