Bra å spise etter trening

Før jeg går inn på hva slags mat som er bra å spise etter trening, vil jeg gi deg litt gym-vitenskap: Kroppen din lagrer overskuddsenergi i form av glykogen og protein. Når du trener,  brenner kroppen drivstoff fra noe du har spist nylig og da bryter du ned lagret glykogen. Musklene begynner å bruke tilgjengelig protein for å bygge det opp igjen innen et par timer med trening, men kroppen din er spesielt god på absorberende karbohydrater og protein innen 45 minutter etter en treningsøkt.  Det er derfor viktig at du spiser bra etter du har hatt en treningsøkt.

Det viktigste av næring du kan få i deg etter en økt, er protein og karbohydrater. Det anbefales å spise dette innen 30 minuetter etter endt treningsøkt.  Denne maten er den som gir musklene dine mest energi og er det som trengs for at musklene skal restituere og bygge seg opp igjen.

Her er noen ideer om hva som er bra å spise etter trening:

Gresk yoghurt

gresk yoghurt

Dobbelt så mye proteiner som vanlig yoghurt og inneholder også masse karbohydrater.  Det beste du kan gjøre er å blandet sammen nøtter /og eller frukt med yoghurtern, da får du en ultimat boost.

 

Frukt

treningsmat

Frukt er fulle av sunne karbohydrater og naturlig sukker som kroppen din sluker opp på sekunder.  Banan er et eksempel på et supert enkelt og bra måltid etter en endt treningsøkt. Jeg anbefaler likevel å spise et større måltid etterpå.

Brød med speilegg

hva slags mat skal du egentlig spise etter trening?

Brødet står for karbohydratene, eggene for proteinene. Kjempeenkelt å lage og smaker fortryllende når du er ferdig med økten din.

 

Proteinshake

bra mat etter løping / styrketrening Proteinshake

Du er kanskje overrasket over at jeg har valgt å ta med proteinpulver, men det er faktisk veldig bra å få i seg etter trening.  Dette er kjempelett å lage og håndtere. Du kan til og med ta med deg en flaske på treningssenteret. For de som tror at det er kun en måte å lage en proteinshake på, vann og proteinpulver – så tar du ekstremt feil. Det er enormt mye du kan gjøre for å gjøre proteinshaken til en velsmakende bombe med mineraler og vitaminer. F.eks kan du lage en smoothie og ta et par scoops med proteinpulver oppi.

 

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of