Hvordan skrive CV | Mal og tips til en bra CV

Et selskap du ønsker å søke har bedt deg om å sende inn en CV og hjertet går i halsen… men ikke fortvil! Curriculum Vitae (CV) betyr “kurs i livet” på latin, og det er akkurat hva det er. En CV er et kortfattet dokument som oppsummerer din fortid, eksisterende faglige ferdigheter, andre ferdigheter og erfaringer. Hensikten med dette dokumentet er å vise at du har de nødvendige ferdigheter som trengs til å gjøre den jobben du søker. Bokstavelig talt du selger dine talenter, ferdigheter, proficiencies etc. Vite hvilke opplysninger en CV inneholder vanligvis. De fleste CV’er inkluderer dine personlige opplysninger, utdanning og kvalifikasjoner, arbeidserfaring, dine interesser og prestasjoner, dine ferdigheter, og referanser. Også erfarne folk skreddersy sin CV til jobben de søker på. Bruk en moderne, men profesjonell format. Hva du ta med, er opp til deg. [1] Tenk på den jobben du søker på. Gjør litt undersøkelse om selskapet du skal søke på. En god CV er skreddersydd for den bestemte jobben og selskapet du søker etter. Hva jobber bedriften med? Hva er deres formålsparagraf? Hva tror du de er ute etter i en ansatt? Hvilke ferdigheter ser jobben du søker på etter? Disse er alle ting du bør huske på når du skriver din CV.  Bruk disse tipsene som en mal på hvordan du kan sette opp din CV. Husk at det finnes ingen perfekt CV og det er dumt å kopiere andres, pass på at den er profesjonell samtidig som den bærer preg av personlighet. 

 

                                  11 Tips til CV

 

 

 • Sjekk selskapets hjemmeside for ekstra informasjon. Se om det er noen spesifikk informasjon de ønsker å ha i din CV. Det kan være bestemte retninger oppført på programsiden og mer. Alltid dobbeltsjekke dette.

 

 •   Lag en liste over jobbene du har hatt. Disse kan være både arbeidsplasser du holder på med for tiden og andre jobber du har hatt i det siste. Inkluder datoene som du begynte og sluttet på i hver enkelt jobb.

 

 • Brainstorm dine hobbyer og interesser. Unike interesser eller hobbyer vil få deg til å skille seg ut. Vær oppmerksom på de konklusjonene som kan trekkes fra dine hobbyer. Prøv å liste hobbyer som gjør deg til en som er en team-orientert person i stedet for som en ensom, passiv person. Bedrifter vil ha noen som fungerer godt med andre og kan ta ansvar om nødvendig. Hobbyer og interesser som danner et positivt bilde: Å være kaptein på et fotball lag, organisator til et veldedighetsarrangement for et barnehjem, sekretær for skolens student-løp. Hobbyer som innebærer en passiv, ensom personlighet: se TV, gjøre oppgaver, lesing. Hvis du kommer til å likevel tilføye noen av disse, gi en grunn på hvorfor.. Om du ser på sport på tv, er det nok ikke smart å føye til dette. Men om du følger med på interessante dokumentarer eller leser Shakespear, kan dette absolutt være positivt.Lag en liste over dine relevante ferdigheter. Disse ferdighetene inkluderer ofte dataferdigheter (er du en rev på WordPress? Excel? Photoshop? Etc.), språk du snakker, eller spesifikke ting selskapet er på jakt etter, for eksempel målrettet ferdigheter. Det finnes ingen perfekt mal for en cv. Husk at dine personlige ferdigheter er noe du skal være forsiktig med på CV. Det er heller noe som kan bevise dine ferdigheter som ser bra ut, snarere enn selvskryt.

 

 • Skriv en personlig profil. Dette er en valgfri del av CV’en som er bra for å gi din anmelder en mer inngående titt på deg som person. Det er der du selger dine ferdigheter, erfaringer og personlige egenskaper. Det bør være originalt og velskrevet. Her er et forlag: En entusiastisk nyutdannet, ute etter en inngang som redaksjonell leder der jeg vil utnytte mine organisatoriske og kommunikasjonsferdigheter.

 

 •  List ned navn, adresse, telefonnummer og e-post på toppen av siden. Det er viktig å gjøre ditt navn en størrelse større enn resten av teksten. Det er opp til deg om hvordan du formaterer denne informasjonen. Standard format ville være å navnet ditt i midten av siden. Hjemmeadressen skal være oppført i en blokk format på venstre side av papiret. Sett ditt telefonnummer og e-postadresse nedenfor hjemmeadressen.


 • Få CV’en din til å se så profesjonell ut som mulig. Eksperimenter med forskjellige skriftstørrelser, mellomrom mellom linjene osv. Du kan eventuelt se på en “mal” for dette, men jeg råder deg til i stedet å følge disse tipsene og heller lage din personlig stil på CV’en. HUSK at personen som mottar cv’en din, mottar titals, kanskje 100 andre cv’er som har googlet “CV mal

 

 • Opprett en seksjon for utdanning og kvalifikasjoner. Denne delen kan være i begynnelsen av din CV eller du kan velge å liste det etter andre seksjoner. Rekkefølgen av seksjonene er opp til deg. List din utdanning i omvendt kronologisk rekkefølge. Begynn med universitetet som du deltok eller deltar i og jobb deg bakover. Oppgi navnet på universitetet, datoene du dro dit, og dine karakterer.

 

 • Opprett en seksjon for arbeidserfaring. Dette er den delen der du skal liste opp all din relevant arbeidserfaring. Oppgi navnet på selskapet, plasseringen av selskapet, de årene du jobbet der, og hva du gjorde. Begynn med den siste jobben og jobb deg bakover. Hvis du har en lang liste med arbeidserfaring, sett kun erfaringene som er relevante for jobben du søker på.

 

 • Ha en seksjon for dine ferdigheter og prestasjoner. Denne delen er der du skal liste opp de tingene du oppnådd på tidligere jobber, og de ferdighetene du har utviklet gjennom dine erfaringer. Dette er også den delen der du listen noe av det publiserte arbeid, forelesninger du har gitt, kurs du har deltatt på osv.

 

 • Lag en seksjon for annen informasjon. Hvis det er en merkbar hull i CV-en din, eller det er noen annen informasjon du ønsker å dele, sette det i denne delen. Denne typen informasjon kan f.eks inneholde “forlot arbeidet for å ta vare på barn”.

 

 • Opprett en seksjon for referanser. Dette er mennesker du har jobbet med i det siste som professorer, tidligere arbeidsgivere, etc. som har sett arbeidet ditt og kan gi troverdig støtte og ros. Selskapet du søker på kan kontakte disse referansene for å finne ut mer om ditt tidligere arbeid. Du bør snakke med den personen du ønsker å liste som referanse før du faktisk skriver dem ned.

 

Dersom du mener flere kunne ha bruk for disse tipsene om hvordan du kan skrive en god CV, kan du gjerne dele den på sosiale medier ved å klikke på knappene under:

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of