Proteinpulver bivirkninger

proteinpulver og bivirkninger

I noen tilfeller har vi hørt om personer som har fått “bivirkninger” i sammenheng med bruk av proteinpulver. Men hva er det som får disse personene til å henge over doskålen etter å ha fått i seg proteinshaken sin? Her er noen grunner til at personer får (eller tror de får) bivirkninger av proteinpulver:

1. Du drakk proteinshaken din for fort

I russetiden får man en knute i lua for å drikke en liter litago på kort tid, de fleste skjønner raskt at det er en dårlig ide. Det samme prinsippet gjelder også proteinshake. Grunnen er ikke proteinpulveret i seg selv, men mengden av væske som kommer inn i kroppen din på så kort tid at fordøyelsessystemet ikke har noe annet valg enn å få det ut igjen – på et ikke så delikat vis.

Løsning : Du må ikke få i deg proteinpulveret på så kort tid som mulig. Jeg vet at mange er opptatt av å få dekket proteinbehovet raskt etter trening, men da vil det også komme bivirkninger.

2. Du er laktoseintolerant

Whey proteinpulver er basert på laktose, og er du laktoseintolerant er det ikke mer enn ca et halvt glass melk som trengs før magen din eksploderer. Blander du whey proteinpulver med melk og er laktoseintolerant, blir du sittende på toalettskålen en stund. Hvis du gang på gang opplever diare’ eller andre bivirkninger etter du har fått i deg proteinpulver, er det smart å gå over til soya, egg eller plantebasert proteinpulver.

Løsning: Bytt proteinpulver

3. Du har nettopp trent

Hvis du har presset deg hardt under trening har du sikkert opplevd brekninger. Dette skyldes at under trening presses blod fra fordøyelsessystemet til musklene slik at fordøyelsen din stopper opp. Har du drukket proteinshaken din rett før trening, blir all væsken værende ufordøyd under treningsøkten din slik at du kan oppleve kvalme som “bivirkning”.

Løsning: Drikk proteinshaken din minst 30 minutter før trening.

4. Søtningsmidler og andre ingredienser i proteinpulveret

I noen proteinpulvere er det drøssevis av ingredienser du ikke engang klarer å uttale. En del av disse stoffene blir brukt til å øke holdbarhet, forbedre smak, beholde pulverformen osv. Prøv å unngå følgende ingredienser i proteinpulveret, de kan gi allergiske bivirkninger som kvalme, diare’, kviser osv.

  • Hydrogenerte ingredienser
  • Sukker
  • Soyabønne-olje
  • Maltodextrin
  • Andre søtningsmidler

Disse ingrediensene er ikke farlige, men kan skape allergiske reaksjoner for en del personer. I Norge er det heldigvis streng regulering på hva slags ingredienser det er lov å tilsette i proteinpulver i forhold til USA f.eks.

5. Overdose av proteinpulver

Det er mange som lurer på om det går an å få en overdose av proteinpulver og om proteinpulver er farlig. Når vi snakker om dosering av proteinpulver tenker vi først og fremst på hvor mye proteinpulver vi trenger, ikke hvor mye som er “for” mye. Å dø av en overdose av proteinpulver har vel ikke skjedd i historien så vidt vi vet, men om noen har fått bivirkninger som resultat av en stor dose proteinpulver, er mer vanlig. Bivirkninger som følge av en stor dose proteinpulver kan være:

  • Hard avføring
  • Fedme

Dersom du spiser mer protein enn kroppen klarer å fordøye, dannes proteinet om til fett i kroppen. Det er likevel viktig å spise protein for å danne muskelvekst som hjelper med nedbryting av fett, så denne balansen kan være vanskelig å finne. Klikk her for å lese om riktig dosering av proteinpulver for menn og damer. 

 

Konklusjon av om proteinpulver faktisk kan føre til bivirkninger

Folk tar ofte all form for proteinpulver under en kam og forstår ikke hvor stor forskjell det er på de ulike proteinpulverene. Proteinpulveret  i seg selv er det så og si ingen som får bivirkninger av, det er heller hvordan de forskjellige proteinpulverene er fremstilt som teller. Om du ikke er laktoseintolerant, skal det mye til før du kan få en bivirkning av proteinpulver. Og om du er laktoseintolerant, kan du begynne med et annet alternativ til proteinpulver.

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.
About Magnus 60 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lise
Lise
7 years ago

Det å få bivirkninger av proteinpulver er bare tull

trackback

[…] å være veldig “sunt”. Noen personer opplever også allergiske reaksjoner på disse. Les proteinpulver og allergiske reaksjoner  […]