Er proteinpulver sunt? JA mener forskere

Alle ser ut til å ha sine egne meninger om proteinpulver, noen tror proteinpulver er farlig, andre tror det er helt nødvendig for å kunne bygge muskelmasse. Det er på tide å løse dette proteinmysteriet en gang for alle!

 

Vi trenger proteiner for å bygge muskler

Proteiner er bygget opp av tusenvis av aminosyrer som er formet sammen i slynger. Sekvensen av disse aminosyrene bestemmer hva slags protein som vil bli formet og hva proteinet skal brukes til. Proteiner blir ikke bare brukt til å bygge muskler, men også til å styrke immunforsvaret, transport av celler og oppbygging av enzymer – for å nevne noen.  Det er med andre ord ikke noen tvil om at proteiner i seg selv er nødvendig og er dermed sunt for kroppen. Så om proteiner er sunt, hvordan kan konsentrert proteinpulver være usunt?

Kvaliteten på proteinpulver er viktig

Når du skal velge proteinpulver, er det viktig at du ikke bare ser på prisen og proteinprosenten. Hvis proteinpulveret består av 70% proteiner, hva er så de resterende 30%’ene? De resterende prosentene er som regel biprodukter av produksjonen av proteiner, og denne listen kan være lang og komplisert. I hovedsak er det et par ingredienser vi råder deg til å styre unna :

  • Hydrogenerte ingredienser
  • Sukker
  • Soyabønne-olje
  • Maltodextrin
  • Andre søtningsmidler

Ingen av disse ingrediensene er farlige, men er heller ikke kjent for å være veldig “sunne”. Noen personer opplever også allergiske reaksjoner av disse. Les proteinpulver og allergiske reaksjoner   

 

Dosering av proteinpulver er viktig

Alle trenger proteiner enten man trener eller ikke, men hvor mye man trenger er et vanskeligere spørsmål. Hvis du ikke er aktiv i trening trenger du ca halvparten av proteinene som en person som trener aktivt. Doseringen av protein bør ligge på ca et gram protein per kg du veier, og om du trener aktivt, bør du ha 1,5-2x g protein per kg. Om du vil lese mer om dosering av proteipulver, har vi en god artikkel på dette her:

Dosering av proteinpulver | Hvor mye er for mye?

Konklusjon :

Proteinpulver er sunt dersom man er bevisst på hva slags proteinpulver man bør velge og doseringen av pulveret. Det er flere studier som beviser en direkte positiv effekt av proteinpulverbruk som f.eks denne :

Forskning beviser at proteinpulver fører til økt muskelvekst

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.
About Magnus 60 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments