Er proteinpulver farlig?

Debatten: Er proteinpulver virkelig farlig?

Skal vi tro det vi hører når avisene slår ned på alt av kosttilskudd og proteinpulvere. Er det slik at proteinpulver “bare er enda et kosttilskudd”. Finnes det faktisk farlig proteinpulver?

Farlig proteinpulver og kosttilskudd

Det er drøssevis av spekulasjoner når det gjelder kosttilskudd i Norge, og da også proteinpulver. Er proteipulver nødvendig? Trenger kroppen annen tilskudd i tillegg til et normalt kosthold? Hva inneholder proteinpulver og er det farlige ingredienser i det? Er det tilsatt hormoner? Dette er bare noen få spørsmål folk stiller om proteinpulver… Det er ingen tvil om at det har vært proteinpulver ute på markedet som har direkte vært usunt, kanskje også skadelig. Men det har aldri vært rapportert om at det har eksistert skadelig proteinpulver på markedet i Norge. I Norge har vi en veldig streng kontroll på nettopp dette. Alt av produkter skal nøye dokumenteres, og dette følges opp med en grundig sjekk for å se om det inneholder skadelige stoffer. I motsetning til USA, er det bare et mindretall av proteinpulvertypene som ender opp på markedet. Det er ikke slik at man kan bare slenge ut et produkt som ender opp i butikken i løpet av noen dager, som man kanskje skulle tro at det var i USA. Det kan ofte ta flere år før mattilsynet godkjenner et produkt som proteinpulver i Norge.

 

Er proteinpulver farlig, må altså pulveret ha skadelige metaller i seg, DNA- forstyrrende kjemikalier, eller hormonfremkallende stoffer. Proteinpulverene i Norge er ikke genmodifiserte og ikke hormonbehandlet på noen som helst farlig måte. Det er viktig å være skeptisk til mat man spiser, absolutt, men det er også veldig betryggende at vi har en stor organisasjon, sponset av staten , til å sørge for at absolutt ingenting av farlige matprodukter, selges lovlig i landet vårt.

Veldig mange proteinpulvere å velge mellom

Det er også viktig å huske på at det finnes veldig mange forskjellige proteinpulvere og kvalitet. Vi har Whey protein, Eggprotein, Kasein, Vegansk protein, bare for å nevne noen. Er du skeptisk till proteinpulver basert på melk, er det bare å unngå Whey protein og Kasein. Er du opptatt av å spise så mye vegetarisk/vegansk som mulig, er det bare å gå får et vegansk proteinpulver. Det finnes altså et valg for hver en smak. Selv om det ble gjort en oppdagelse av et farlig proteinpulver i USA, er det unødvendig å dra alle proteinpulverene under en kam og si at alt er usunt eller direkte farlig. 

Les også: Top 10 Best proteinpulver for å gå ned i vekt

Konklusjon:

Proteinpulver er ikke farlig og det har aldri blitt rapportert om noen som har dødd av en overdose av proteinpulver. Det skal svært store menge til før man får for mye proteinpulver. Protein er noe av det kroppen takler best og er ikke farlig slik som andre kosttilskudd er i store mengder. Det anbefales likevel å kjøpe proteinpulver på det norske markedet som er regulert av norsk lovgivning. Les listen over norges beste proteinpulver her : Best i test 2017 proteinpulver i Norge

 

 

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of