Hva er kompresjonstights og hva er fordelene?

hva er kompresjonstights

 

I de siste årene har salget av kompresjonsklær og da spesielt kompresjonstights eksplodert. Men hva er egentlig kompresjonstights og er det bedre enn vanlig tights?  Er kompresjonstights dyrere enn vanlig tights? Denne artikkelen vil svare på alle dine spørsmål

 

Kompresjonstights er laget for å sitte klistret på kroppen din og gi en strammende effekt. Effekten er den samme som av kompresjonsstrømper, nemlig å forbedre blodsirkulasjonen. Forskjellen mellom kompresjonsstrømper og kompresjonstights er at tights dekker et mye større område og blir brukt til trening, mens kompresjonsstrømper blir som oftest brukt ved lange flyreiser.  Kompresjonstights forbedrer ikke bare blodsirkulasjonen, men skal også gi en bedre effekt ved trening. Ved en test av 20 vektløftere gjort av Miami Sport FT, oppdaget de at 16 av 20 presterte 5% bedre med kompresjonstights sammenlignet med vanlige tights.

Vi valgte også å spørre Stine Isaksen, som har en master i treningsfysiologi og jobber som personlig trener.

  • Hva pleier du å svare til alle som lurer på om de vil kjøpe kompresjonstights?

– Jeg pleier å svare at det er veldig individuelt hvordan folk opplever kompresjonstights. Mange sier det kan være litt ubehalig i starten, men at de blir helt avhengige av å bruke det etter en stund. Om man faktisk yter bedre under trening er vanskelig å svare på, men bedre blodtilstrømming i kroppen gir det. Dessuten kan det være en fordel for muskelaturen dersom man trener mye og påfører musklene store belastninger.

  • Men er det verdt å betale 1000 kroner for litt mer kompresjon i tightsene?

–  Kompresjonstights er generelt mye dyere enn vanlig tights, men det finnes noen sider der det er langt billigere, for eksempel Heartsupply , der kan du få det for 200-300 kr. 

  • Bruker du kompresjonstights?

– Ja

  • Finnes det kompresjonstights til gutter?

– Selvsagt, kan også få tak i det på Heartsupply

 

Det finnes også en utlagt liste over de mange fordelene med kompresjonstights, hvor vidt alle stemmer er umulig å svare på, men det kan jo hende..?

  • Økt blodsirkulasjon
  • Økt ytelse under trening
  • Forbedret muskelatur
  • Forbedret balanse
  • Strammere hud
  • Mindre sjanser til få åreknuter

 

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of