Hoven i ansiktet, kløe, eller elveblest? LES

Alle opplever et hovent ansikt / kløe

Dersom du opplever kløe i ansiktet og / eller at du er hoven, kan det hende at du har elveblest. Elveblest ser ut som små røde prikker på hud-overflaten og kan skape stor irritasjon og derfor også kløe. Dette er helt ufarlig, men det er viktig å finne ut hva som får kroppen din til å gi denne allergiske reaksjonen.

 

Elveblest

Elveblest rammer personer i alle aldre og ca 20% av befolkningen opplever dette minst en gang i løpet av livet. Når du oppdager røde blemmer , små prikker på ansiktet, kan dette være elveblest. Symptomer er blemmer som kan variere i størrelse (kan ligne på blemmer som du får fra brennesle). Andre symptomer er kløe, denne kløen kan oppleves intenst for mange, men det varierer fra person til person. Fristelsen til å klø deg i ansiktet er stor, men det må du prøve å unngå. Det kan nemlig etterlate arr dersom du klør for mye.

Hvorfor får man allergisk reaksjoner, kløe og hvorfor i ansiktet av alle steder?

Grunnen til at huden i ansiktet er ofte det første som reagerer ved an allergisk reaksjon, er fordi huden er spesielt tynn og følsom.  Under huden på ansiktet er det drøssevis av små blodårer og nerver som gir varsel på at kroppen din har kommet i kontakt med noe den ikke liker. Du kan oppleve kløe og at du blir hoven i ansiktet selv om huden i ansiktet ikke er i fysisk kontakt med noe. Dette kan oppstå f.eks hvis du spiser noe du er allergisk mot.

 

Hva er det mest vanlig å få allergiske reaksjoner fra?

  • Mat
  • Insekter
  • Legemidler
  • Innsektstikk
  • Temperatur
  • Vaskemidler
  • Giftstoffer

 

Dersom du opplever kløe eller hovenhet i ansiktet, er det viktig at du tar det på alvor. Du må straks gå igjennom hva det kan være.  Dersom du vet at huden på ansiktet har vært i kontakt med noe fysisk, som f.eks puten, kan det være vaskemiddelet du må bytte ut. Hvis ikke dette er grunnen, er det mest sansynlig noe du har spist. Har du fått i deg en matrett du vanligvis ikke spiser? Sopp og nøtter er noe mange er allergisk mot.

Mange tror at all utslett er elveblest, men det er det ikke. Elveblest er ofte kronisk og går i arv. For å finne ut av om du har elveblest kan det være en ide å oppsøke legen neste gang du opplever kløe i ansiktet eller at du er hoven. Dette er den eneste muligheten for å være sikker på om du har det.

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of