Hva er fibromyalgi ? Symptomer og informasjon

 

Fibromyalgi er den vanligste muskelskjelettfeilen vi har. Likevel er det ofte feildiagnostisert og misforstått. Dens egenskaper er utbredt muskel- og leddsmerter og tretthet, så vel som andre symptomer. Fibromyalgi kan medføre en form for selv-isolasjon og depresjon. Dette er en oversikt over Fibromyalgi syndrom (FMS). Det blir her dekket symptomer, diagnose, og både standard- og alternative behandlinger.

Hva er Fibromyalgi syndrom?

Dette er et syndrom som er et sett av flere forskjellige symptomer. Når de eksisterer sammen, øker det muligheten til å utvikle sykdommen. Med fibromyalgi syndrom, er følgende symptomer ofte kombinert sammen: Angst eller depresjon, redusert smerteterskel eller ømme punkter, invalidiserende utmattelse og annen former for smerte

Har kvinner større sannsynlighet til å få Fibromyalgi enn menn?

Mer enn 150 000 normenn har fibromyalgi. De fleste av dem er kvinner i alderen mellom 25 og 60. Kvinner har 10 ganger større sannsynlighet for å få denne sykdommen enn menn.


Fibromyalgi symptomer:

 • Fibromyalgi oppleves som et verk over alt på kroppen.

 • Lammelse, svimmelhet

 • Spesifikke ømme punkter på kroppen, kan være smertefullt å berøre.

 • Du kan oppleve forstyrrelser i dyp søvn, at du plutselig våkner og ikke for sove, eller at du merker dagen etter at du har sovet dårlig.

 • Humørforstyrrelser eller depresjon.

 • Du kan få en følelse av at musklene dine har blitt overarbeidet.

 • Muskelstrekninger eller dype stikkende smerter i musklene.

 • Noen pasienter med fibromyalgi har smerter rundt leddene i nakke, rygg og hofter. Dette gjør det vanskelig å gjøre daglige aktiviteter, inkludert å sove.

  Andre fibromyalgi symptomer inkluderer:

 • Magesmerter

 • Tørr munn, øyne

 • Hodepine Tørrhet

 • Overfølsomhet for kulde og / eller varme

 • Manglende evne til å konsentrere seg

 • Prikking i fingre

 • Stive føtter

  Fibromyalgi kan ha noen like symptomer som ligner på slitasjegikt, bursitt og senebetennelse. Men mens smerten av bursitt eller senebetennelse er lokalisert til et bestemt område, er smerter og stivhet med fibromyalgi mer utbredt.


Hva slags tester brukes for å diagnostisere Fibromyalgi?

For å gjøre en nøyaktig diagnose, må det tas en blodprøve for å sikre diagnostiseringen av fibromyalgi. Testen – kalt FM / a – identifiserer produsert produksjonen av røde blodceller av immunsystemet.. Det er imidlertiding mange forskjellige måter å teste fibromyalgi på, men FM / a er den vanligste.


Hvordan behandle fibromyalgi?

Det er desverre ingen fibromyalgikur. Og det er ingen behandling som vil løse alle fibromyalgi -symptomene. I stedet har en lang rekke tradisjonelle og alternative behandlinger vist seg å være effektivt ved behandling av denne vanskelige sykdommen. Et behandlingsopplegg kan omfatte en kombinasjon av medisiner, øvelser – både styrke og aerobic – og atferdsteknikker.

Hva slags medisiner brukes til å behandle Fibromyalgi?

Det er godkjent tre medisiner til behandling av fibromyalgi: Savella, Lyrica og Cymbalta. Lyrica – som også brukes til å behandle nervesmerter forårsaket av helvetesild, diabetes og ryggmargsskader – kan lindre smerten av fibromyalgi for noen pasienter. Cymbalta og Savella er i en klasse legemidler som kalles serotonin og noradrenalin reopptakshemmere (SNRI). Det er likevel begrenset hva disse medisinene kan utrette for deg. Dette er veldig individuelt og noen har så god effekt, at de ikke merker noe til Fibromyalgien lenger. Det anbefales likevel å kombinere medisiner med forskjellige øvelser.

Hva slags alternative behandlinger finnes det for Fibromyalgi?

Alternativ behandling kan ha god effekt, selv om de ikke er godt testet og kan bidra til å administrere symptomer på fibromyalgi. For eksempel, kan en såkaldt «manipulerende» terapeutisk massasje myke opp vev i kroppen og bidrar til å lette dype muskelsmerter. Det hjelper også ved å lindre smerten av ømme punkter, muskelspasmer og spente muskler. Uttøying i form av f.eks yoga, skal også ha en positiv effekt. Det bidrar til en avslappenhet i både sinn og muskler. En sunn livvstil er også veldig forebyggende for firbromyalgi. Dette inkluderer fysisk aktivitet (anbefalt f.eks vanngymnastikk og aerobic). Sunne matvaner. Prøve å unngå stress, ta deg bedre tid. Unngå strenge tidsfrister osv.

Dersom du føler at du har fått god informasjon, del gjerne artikkelen ved å klikke på knappene under slik at flere som lider av fibromyalgi, kan få hjelp.

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of