Fordelene med protein-shakes er mange

proteinpulver

I disse dager er det flere og flere som blir opptatt av trening og kosthold. Innen kosthold, er det spesielt en ting som gjelder: Proteiner!. Folk hamstrer egg, kylling, melk osv. Som aldri før. De er klar over at dersom musklene skal kunne  bygge seg opp etter trening, må de få nok proteiner.

Selvfølgelig er en av de beste måtene å få den mengden proteiner som kroppen krever, gjennom solid, proteinrik mat, men som veldig mange atleter er enige om, det er ikke alltid lett å få dekket hele proteinbehovet, selv om matbutikken tilbyr aldri så få proteinrike varienter. Et annet problem, er at proteinet i kylling/melk, fisk osv. Ikke gir oss det komplette proteinet. Nå lurer du sikkert på hva et “komplett protein” er. Et komplett protein (eller helt protein) er en kilde til protein som inneholder en tilstrekkelig andel av alle ni av de essensielle aminosyrene som er nødvendige for menneskets diettbehov.

Dette er hvor protein shakes har sin plass. Alt du trenger er proteinpulver av høy kvalitet, en shakerflaske og litt melk, og du vil aldri trenge å tenke på å dekke proteinbehovet.

Fordelene

Så hvorfor er det at så mange fitness-atleter drikker protein-shakes? Vel, protein brukes til produksjon av muskler. Proteiner brukes også til å produsere hormoner, enzymer, cellulære budbringere, nukleinsyrer og immune-systemkomponenter. Uten tilstrekkelig protein kan kroppene våre ikke sette sammen de strukturer som utgjør hver celle, vev og organ, og det kan heller ikke generere de biokjemiske substansene som trengs for kardiovaskulær funksjon, muskelkontraksjon, vekst og helbredelse. Uten en tilstrekkelig mengde protein ville våre muskler ikke helbrede så fort og kunne derfor føre til overanstrengelse av muskelen som kan føre til skade.

 

Så hva slags proteinpulver bør du kjøpe?

Å kjøpe proteinpulver er som å kjøpe en bil. Du får det du betaler for. De aller fleste ser etter et proteinpulver med så høyest mulig proteinprosent, til så lavest pris som mulig. Egentlig er proteinpulver ekstremt billig å produsere, som f.eks myseprotein, som oprinnelig er stoffene til overs fra melk-og osteproduksjon. Men det handler mye mer om kun proteinprosenten. Aminosyreprofil, BCAA, utfylling, smak, løselighet og hvor lett det tas opp i kroppen.

Det er to ting du bør se etter når du kjøper proteinpulver,  BCAA og EAA. BCAA står for branch chain amino acids og EAA, essential amino acids. BCAA er en nitrogenbærer som hjelper kroppen med proteinsyntese og insulin-produksjon som er viktig for blodsukkerregulering.

EAA, som er alle de essensiellse aminosyrene som nevnt tidligere, er 9 aminosyrer hvor alle har hver sine forskjellige oppgaver. Her er noen av de forskjellige oppgavene til 5 av aminosyrene:

  • Isoleucine:          Hormonproduksjon
  • Glutamin Acid:  Regulerer blodsukker
  • Lysine:                 Viktig del av metabolismen. Gjør om fett til energi.
  • Proline:                Styrker hjertemusklen.
  • Valine:                  Muskelkordinasjon

 

Her er vår liste over de beste proteinpulverene utført av vårt ekspertpanel:

Best proteinpulver i Norge 2018 | Best i test

 

Hvordan lage en god proteinshake?

Du har sikkert pleid å blande proteinpulveret ditt med vann eller melk, men har du prøvd å lage en god smoothie-basert proteinshake? Hvis du lager en god smoothie med et godt proteinpulver, dekker du så og si alle kroppens behov innen næring. Her er noen tips til en proteinshake som smaker fortreffelig og er fulle av vitaminer:

1. Spinat+ frosne blåbær + banan + proteinpulver + melk. Her får du hele pakken med antioksidanter, jern, og selvsagt proteinpulver. En blanding du må prøve

2. Banan + frosne jordbær + proteinpulver og melk. Smaker utrolig godt og er supersunt. Egner seg best for proteinpulver med jordbærsmak

3. Banan + frossen sjokolade (bare legg en plate sjokolade i fryseren over natten) + melk. Veldig sunt og mettende. Egner seg best for proteinpulver med sjokoladesmak.

 

Ønsker du tips til flere gode proteinshake-oppskrifter? Legg igjen en kommentar!

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.
About Magnus 60 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments