Proteinrik mat | 35 Forskjellige proteinrike matvarer

Hvorfor proteinrik mat?

 

Vi får begynne med å gå over hvorfor proteinrik mat er et must. For det første, må du ha nok av muskelfiber til å bygge og reparere muskler . Det spiller også en rolle i fettforbrenningen, metabolismen og reduserer sultfølelsen som kan føre til et angrep på musklene . I tillegg til det, så arbeider proteiner for å redusere utslipp av karbohydrater i blodet , noe som kan hindre den plutselige veksten i blodsukkeret som kan stimulere til fettlagring. De som holder på med fysisk aktivitet bør ha minst 1,7 g per kg kroppsvekt for å opprettholde og bygge muskler. Det er altså viktig å tenke på dette når du skal handle inn til proteinrike måltider. 
Vi har kommet opp med 30 ulike matvarer som har et enormt høyt proteinnivå. . På den måten kan du laste bagasjerommet med de nødvendige byggesteinene du trenger for en perfekt kropp.  Et annet alternativ til høy konsentrert protein, er selvsagt proteinpulver – Les Topp 10 Best i test proteinpulvere i Norge

 

Høy-protein Kjøtt

1. Biff

Proteinrik mat
Proteinrik mat

Protein: 25 g per 100g . servering av en slank biff, gir en fantastisk 1 g protein for hver 7 kalorier.

Nyttig opplysning: slankere kutt av biff som round og loin blir ekstremt tørt av overkoking , så forbered dem raskt over høy varme, så til middels temperatur

2. Karbonadedeig

 

Proteinrik mat karbonadedeig

Protein: 20g per 100g

Karbonadedeig gir akkurat den rette mengden fett slik at burgere og kjøttboller ikke vil smake som papp . Utover en nyttelast på protein, er dette røde kjøttet også en god kilde til Kreatin.

3. Kyllingvinger

 

Proteinrik mat
Proteinrik mat

 

Protein: 21 g per 100g 

Kylling er som en fugl skulptert med protein til den ikke klarer å fly mer. Uskyldige ser de ut, men egner seg perfekt til kroppsbygning.

Nyttig å kunne: Som mye annen mat, er det stor forskjell på kvaliteten. Se etter usaltet kylling.

 

4. Kyllingbryst

Proteinrik mat
Proteinrik mat

 

Protein :24 g per 100gDenne kjøttbiten kan se uskyldig ut, men inneholder en fantastisk høy proteinrate som slår mye annen mat ned i støvlene. Det er ultimat til kroppsbygging, og tilhører den hvite kjøtt-typen som skal være sunnere enn den røde.

 

5. Kalkunbryst

Proteinrik mat
Proteinrik mat

Protein: 24g per 100g

Kalkun er en ypperlig kilde til protein, og er perfekt for deg som øsnker litt variasjon, og ikke bare kylling.

 

6. Roast beef

proteinrik mat

Protein: 18g per 100g

Nå snakker vi skikkelig proteinrik mat. Roast beef egner seg utmerket til en salat, eller som pålegg. Alt du putter Roast beef i, vil automatisk bli proteinrikt. Dessuten smaker det himmelsk.

7. Bacon

 

proteinrik mat

Protein: 16g per 100g. Er du ute etter å bli krafigere og sterkere, er det å gå ned i vekt ikke like viktig for deg som mange andre. Da er bacon det ultimate valg for deg. Det er rikt på kalorier og proteiner.

so encounter Canadian bacon by its other name: peameal bacon

8. Chorizo

 

Proteinrik mat

 

 

Protein: 22g per 100g

Dette er en krydret spansk pølse som egner seg bra til pasta, omeletter og supper. Den er også meget rik på proteiner.

 

 

9. Pepperoni

Proteinrik mat

Protein: 18g per 100g

Skal du ha en pizza og ønsker samtidig at den skal være proteinrik? Hvorfor ikke bestille med den muskelbyggende kjente pølsa som samtidig har veldig god smak.

Nyttig å kunne: Saltinnholdet kan være høyt i pepperonipølse.

Høy protein melkeprodukter

10. Cottage Cheese

 

Proteinrik mat

Protein: 25g per 100g


Denne proteinrike matvarianten kalles deilig tykk gresk yoghurt, den inneholder omtrent dobbelt så mye protein som de andre versjonene . Du vil også høste gevinsten av vennlig probiotiske bakterier og ben – bygningen kalsium.

Viktig: Vanlig gresk yoghurt kan inneholde opptil tre ganger mindre sukker enn andre yoghurter..

 

11. Gresk Yoghurt

Proteinrik mat

Protein: 20g / 100g


D
eilig tykk gresk yoghurt inneholder omtrent dobbelt så mye protein som vanlige de andre versjonene . Du vil også høste gevinsten av vennlig probiotiske bakterier og ben – bygningen kalsium.

Viktig: Vanlig gresk yoghurt kan inneholde opptil tre ganger mindre sukker enn andre yoghurter..

12. Sveitsisk ost

 

 

Proteinrik mat

Protein : 27g / 100 g, sveitsisk ost gir mer protein enn andre typer vanlige varianter i supermarkedet , noe som gjør det til et muskel – vennlig alternativ for både hamburgere og smørbrød.

Nyttig opplysning: Hvis du er bekymret for kalori-inntaket ditt, finnes det lave fett- versjoner av Swiss-osten. Den lave fett-versjoner har et protein-til-fett ratio på rundt åtte – til – en , samtidig og likevel god på smak!

 

13. Melk

 

Proteinrik mat

Protein: 1 glass inneholder ca 8 g protein.

Melk er en lekende lett kilde til protein. Denne kjente muskelbyggende drikken er også veldig rik på kalsium som gir en perfekt balanse for å bygge skjelett og muskler. Ikke gå for skummet melk da det inneholder mindre protein enn lett/hel melk.

14. Egg

 

proteinrik mat


Protein: 6 g per 1 stort egg. Dette er nesten perfekt muskelmat . Det er fordi målet på hvor mye protein fra maten kan bli innlemmet i proteiner i kroppen av et egg er høyere enn for nesten alle andre element i dagligvarebutikk . Den biologiske verdien er i stor grad bestemt av mengden av essensielle aminosyrer mat besitter, og et egg har enormt mye av dette.

Nyttig opplysning: Det er eggehviten i egget som er rikt på proteiner, det gule er nesten bare fett.

Høy protein sjømat

 

15. Kveite

proteinrik mat

Protein: 23 g per 100g

Enda et supersunt valg av de hvite gigantiske fiskene på havdypet. Skal du bygge muskler, er dette et fantastisk alternativ. Den er enormt mager, bare et par fett per 100g

16. Laks

 

proteinrik mat

Protein: 23 G per 100g.

Vi lurer på hvor vi kan få protein fra, så er vi av toppen på på verdensbasis når det gjelder fiske av laks, og da også kvaliteten på den. Den er ikke bare enormt rik på protein, men også kjent for sine omega-3 syrer. Dette er en fisk som inneholder bare gode proteiner, vitaminer og sunt fett. 

Nyttig å vite: villaks inneholder mer protein og mer omega-3, – fettsyrer.

17. Sild

proteinrik mat

Protein: 21g per 100g

Uff nei, er det sild igjen?.. Sild er faktisk enormt sunt, har de essensielle fetsyrene vi trenger og er samtidig rik på proteiner.

18. Tunfisk

proteinrik mat

Protein: 25 g per 100g

Denne svømmende biffen er ikke berømt for sitt proteinrike kjøtt av ingen grunn. Det er lett fordøyelig og et høykvalitetsprotein. Det finnes også drøssevis av antioksidanter i fettet til denne ellers magre fisken. 

Nyttig å kunne: Tunfisk på boks er en av de billigste matvarene i Norge. Prøv å steke tunfisken og strø litt mandler oppå, det blir en enormt proteinrik mat-kilde.

 

19. Blekksprut

proteinrik mat

Protein: 25 g per 100g

Nordmenn er redde for å spise all sjømat bortsett fra fisk og reker. Det er på tide vi gjør noe med denne generelle skepsismen til hva vårt fantastiske hav har å by på av proteiner. Dessuten er det veldig morsomt å si at musklene dine er bygd opp av solide mange meters blekksprut på havdypet. Ja, det finnes også proteinrik mat på dypt vann. 

Nyttig opplysnig: Det er ingen grunn til å betale ekstra for fersk blekksprut, da tilberedet fra frossen tilstand gir den ofte enn mørere konsistens. 

20. Ansjos:

ansjos

 

Protein 23 g per 100g.

Disse små fiskene er egentlig store muskelbunter i forhold til størrelsen, derfor den høye proteinprosenten. En annen fordel er at når det er snakk om farlige tungmetaller, blir det aldri gjort funn av dette i disse grunnet størrelsen.

21. Sardiner

sardiner

Protein : 21g per 100g.

Rike på proteiner, vitamin d og omega 3.

 

 

Veganske proteinrike matvarer

 22. Tofu

proteinrik mat

 

Protein: 12 g per 100g serving

Proteinrik mat, men på tide å gå kjøttfri en dag og prøve noe asiatisk? Ta deg litt Tofu, altfor mange Nordmenn vet ikke om denne proteinrike retten.

Nyttig å kunne: Tofu er veldig godt å grille, og mister ingen proteiner i prosessen.

23. Edamame bønner

proteinrik mat

Protein: 8 g per 100g

Ser du etter et vegansk alternativ til en proteinrik mat-kilde? Prøv Edamame bønner, supersunt og superlett å tilberede fra frossen tilstand.

Nyttig å kunne: Skvis litt sitron over bønnene, tilsett litt salt og vips så har du en kjempegod smårett.

 

24. Peanøttsmør

 

proteinrik mat

 

Protein : 25g per 100g

Peanøttsmør ble plutselig mye mer populært igjen da folk skjønte hvor mye protein som faktisk var i det. Sunt er det også, da proteinene kommer fra nøtter.

Viktig å vite: ja, det er fett i peanøttsmør, men dette fettet kommer fra peanøtter, altså SUNT fett.

25. Mandler

proteinrik mat

Protein: 21g per 100g.

Mandler bare i grøten? Du bør få i deg mer enn en mandel i året. Dette er en supernøtt med nok proteiner for å bygge muskler. Enormt sunt, enormt bra fett, enormt mye proteiner. Mer trengs ikke å si om denne nøtten. Knasende proteinrik mat.

26. Smoothie

 

proteinrik mat

 

Protein 35g per 100g

Hjemmelagde proteindrikker er stinn av proteiner, vitaminer og mineraler. Det kommer selvsagt ann på hva du velger å putte i smoothien, men det er vanskelig å velge en vitaminfattig frukt.

Proteinmengden styrer du selv med proteinpulver.

Nyttig å kunne: bananer er kanskje den aller beste frukten å bruke til proteinsmoothier.


27. Grønne erter

proteinrik mat

 

Protein: 5 g per 100g

Grønnsaker er ikke kjent for å inneholde proteiner på samme måte som biff og laks, men det er helt feil at grønnsaker ikke inneholder proteiner. Ta erter som eksempel, dette kan du spise til du sprekker og det er umulig å få for mye av det.

Need to Know: Frosne grønnsaker har ikke mistet noe av næringen under den forsne tilsdanden

28. Tørkede linser

proteinrik mat

Protein:  21g per 100g.

De som påstår man kun finner proteiner i kjøtt og fisk, tro om igjen. Vi presenterer supermaten som altfor få vet om og bruker til matlaging. Linser kan du proppe i deg og du vil ikke få et gram ekstra fett. Dessuten er tørkede linser enormt bra fordøyelig, og er en av de ypperste kildene til deg som vil ha rene proteiner.

Nyttig å kunne: linsene i vann, vent i 20 minutter og server. Ha det gjerne som tilbehør til kylling eller laks for den ultimate proteinserveringen.

 

High-Protein Snacks

29. Beef Jerky

 

proteinrik mat

Protein: 50g / 100g.

Nei, vi tuller ikke. Det har et helt enormt høyt proteinnivå, som bare rene proteinpulvere kan måle seg med. Halvparten av det du klarer å proppe i deg, er altså rent protein. Dette gjør snacksen til en av verdens mest populære kosttilskudd.

 

 30. Proteinbar

proteinrik mat

Protein: 25g per 100g

Proteinbarer er å få kjøpt nesten over alt. De er laget for å være supersunne og fulle av proteiner. Gode er de også

Håper du likte listen over proteinrik mat.

 

LES OGSÅ : Gå NED I VEKT PÅ EN UKE

ELLER: Veganske matoppskrifter

 

 

 

 

 

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
trackback

[…] Proteinrik mat | 35 Forskjellige proteinrike matvarer […]

trackback

[…] er en av de beste måtene å få den mengden proteiner som kroppen krever, gjennom solid, proteinrik mat, men som veldig mange atleter er enige om, det er ikke alltid lett å få dekket hele […]