Egg proteinpulver – Fordeler og Ulemper

 

 

 

Hvorfor egg proteinpulver?

Egg protein pulver har vært et ettertraktet matsupplement blant helseinteresserte før whey og kasein ble populært på 90-tallet . Selv om lignende produkter har siden blitt tilgjengelig , forblir proteinpulver fra egg å være en utmerket kilde for protein og andre næringstoffer. Det er i tillegg slik at egg proteinpulver tilbyr både fordeler samt risiko. Dette er grunnen til at det er forsvarlig å utdanne deg selv for å sikre at du virkelig kommer til å maksimere sin sunnhet.

Fordelene med egg

Fordelene med proteinpulver basert på egg: hvis det er garantert laget av rene eggehviter, gir topp det en topp kvalitet av protein. En scoop gir ca 24 gram protein, fire ganger det beløpet som finnes i et helt egg. To scoops per dag for kvinner, og tre for menn, skal da gi den anbefalte daglige verdi for body building og muskel reparasjon næringsstoff. Egg proteinpulver er laktosefritt også. Dette gjør det til et ideelt alternativ for personer som ikke tåler melkeprodukter på grunn av laktoseintoleranse. Egg proteinpulver inneholder svært minimale mengder karbohydrater også, med bare 2 gram per scoop, så å inkludere det i kostholdet ditt kan hjelpe i vekttap. Og fordi dette tillegget er laget av eggehviter bare, så det er mindre fett og kolesterol. Proteinpulver basert på egg, spesielt de laget av egg fra frittgående, inneholder betydelige mengder av vitamin A, B og D. Det har blitt funnet også at egg hentet fra kyllinger på beite tilfeldigvis har høyere mengder av vitamin E, en kraftig antioksidant , sammenlignet med egg høstet fra fabrikkoppdrettet fjærfe.

 

 

Riskoen med egg

Risiko med proteinpuvler fra egg: Dette proteinpulveret blir typisk fremstilt ved spraytørking. Selv om eggene er typisk pasteurisert, blir eggeprotein pulver best tjent tilberedt for å sikre at avidin, en type protein, er blitt deaktivert. Avidin binder seg til biotin, en viktig B-vitamin. Når dette skjer, kan biotinmangel oppstå . Symptomer på dette er hårtap, hudproblemer, samt nevrologiske symptomer hos voksne som depresjon, kan presentere. Egg proteinpulver kan inneholde farlige patogener som Salmonella, også. Dette gjelder særlig hvis eggene ble hentet fra gårdsfabrikker. Kyllinger i konsentrert dyrefor er oftere i giftige og forurensede miljøer, så det er ingen overraskelse disse dyrene, og dermed deres egg også, ender opp med å bære sykdommer og infeksjoner. Spor av antibiotika, hormoner og andre farmasøytiske midler kan være til stede i eggets proteinpulver hvis råmaterialet ble utnyttet hentet fra fabrikkoppdrettens egg i tillegg. Antibiotika i fabrikkoppdretts-egg er særlig et problem som det har vært funn av i antibiotika-resistens hos mennesker. Disse farene er grunnen til at hvor eggene for proteinpulver ble hentet, er helt avgjørende. Det er heldigvis slik at Norge har enormt strenge regler for matvarer, inkludert egg. Å spise rå egg har vært en trend blant mange over lang tid, men det er ikke anbefalt grunnet Salmonella. Det er heldigvis slik at sjansen for å finne Salmonella i egg, er ekstremt lav, og derfor er det også enormt usansynlig at det er å finne Salmonella i proteinpulvereret.

 

Egg proteinpulver er veldig praktisk å bruke i matlaging

Proteinpulver basert på egg, kan være en utmerket ingrediens til vanlig frokost som pannekaker. I en bolle, visp en hel egg, to eggehviter, og en scoop av protein pulver. Legg i litt mer protein pulver til du kommer til en pannekakerøre-lignende konsistens. Du kan fylle pannekakene med ditt valg av frukt som epler, bananer, eller bær. Du kan legge inn ferske oster eller cottage cheese også. Du kan lage lekre pannekaker fra egg proteinpulver. I en bolle, slå to egg, tre spiseskjeer med melk, og en scoop av protein pulver, slik at blandingen har en rennende konsistens. I en nokså varm panne, hell et tynt lag og vent til at egget er ferdig, før du legger inn din favoritt fersk eller naturlig tørket frukt.

 

LES OGSÅ : VEGANSK PROTEINPULVER

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.
About Magnus 60 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments