4 spørsmål du bør stille deg før du kjøper proteinpulver

Her er fire spørsmål du bør stille deg selv før du kjøper proteinpulver.

  1. Får du nok protein gjennom måltidene dine?
  2. Hvor mange gram protein trenger kroppen min hver dag?
  3. Hva er gode proteinkilder?
  4. Hvis jeg trenger proteinpulver, når og hvor ofte bør jeg ta en proteinshake?

 

Protein er et næringsstoff som er helt nødvendig til å opprettholde, reparere eller bygge vev i kroppen vår. Men selv om protein er viktig for muskelvekst, kan for mye protein være ødeleggende for kroppen din.

Hva skjer hvis du tar for mye protein?

Det skal mye til før du har oversteget proteinbehovet ditt gjennom vanlig kosthold der kroppen ville ha tatt skade av det. Derimot med proteinpulver, er det mye lettere å overstige denne maksimale dosen som kroppen trenger. Protein blir normalt omdannet til fett dersom det ikke blir brukt til å danne nytt muskelvev. Det kan i tillegg være skadelig for nyrene, noe som er mye mer alvorlig.

Hvor mye proteinpulver bør du ta?

Det er mange spekulasjoner om hvor mye protein kroppen din behøver. Noen mener at menn bør ha mer protein enn damer, andre mener det er kun hvor mye du veier som bestemmer hvor mange gram protein du trenger hver dag. Noe alle derimot er enige i, er at dersom du trener, trenger du mer protein. Green training magazine abnefaler mellom 1.2 – 1.5 g per kilo dersom du trener aktivt. Det vil si at dersom du veier 70 kg, bør du spise 84 g – 105g protein daglig.

Når skal man ta proteinpulver som supplement?

Dersom du ikke trener aktivt, er det lite sannsynlig at du trenger proteinpulver. Spørsmålet om du trenger protein i pulverform, kommer altså på om du trener, hvor mye du trener, og hvor mye protein du får gjennom vanlig kosthold. Et godt råd for å finne ut om du får nok gram protein gjennm vanlig kosthold, er å skrive ned alt du spiser i løpet av en dag og legge sammen hvor mange gram protein dette tilsvarer. Er det snakk om 50g protein, kan proteinpulver være tingen for deg!

Det er forskjell på proteinpulver

Når man skal drøfte om det er sunt eller usunt å spise proteinpulver, kan det virke som om all form for proteinpulver er det samme. Det er det ikke! Noen proteinpulver inneholder ulovlige stoffer som er tilsatt av produsenten for at proteinpulveret skal få bedre effekt. Dersom du f.eks leser ingrediensene til en boks med proteinpulver og du ikke aner hva 5 av de er, bør du styre unna. Det er jo en vanlig uskyldig proteinkilde du er på jakt etter, ikke treningsdop. Andre proteinpulver er 100% naturlig fremstilt gjennom f.eks bønner, ris, erter eller hamp protein.

 

Les vår liste over de beste proteinpulverene i Norge 2017 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.
About Magnus 60 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments