Proteinpulver og Kviser

Bruker du proteinpulver og får mye kviser, eller kvier du deg for å kjøpe proteinpulver nettopp av redselen for å få kviser? I dette innlegget skal vi se på om proteinpulver faktisk har en påvirkning på kviseproduksjon og om det gjelder alle former for proteinpulver, eller om det er noen typer som er bedre enn andre.

 

Hvordan oppstår kviser?

proteinpulver og kviser

Før vi går inn på om kviser skjer på grunn av proteinpulver, er det nødvendig å drøfte hvordan kviser oppstår. Kviser er et mysterium, vi vet nå i 2016 forsatt ikke den nøyaktige grunnen til av kviser oppstår, men vi vet en del likevel. Kviser er en betennelse i huden som oppstår av at talgkjertler tetter seg. Talg er noe kroppen produserer for å holde huden fuktig. Talgproduksjon er styrt av hormoner og hormoner styrer derfor også i stor grad kviseutbrudd.  Dersom proteinpulver skal ha en påvirkning på kviser, må det altså ha en effekt på hormonene i kroppen. Vi skal nå gå inn på noen bestemte typer proteinpulver.

 

Whey proteinpulver og kviser

Whey proteinpulver har fått et større fokus de siste årene når det gjelder kviser.  Whey proteinpulver er selve grunnen til av proteinpulver har fått et så stort kvisespredende rykte. Å være “bodybuilder” og ha mye kviser har nærmest blitt en stigmatiserende ting. Men er det egentlig slik?

Whey protein er et myseprotein og blir fremstilt i det som er til overs etter osteproduksjon. Whey protein er altså i stor grad et melkeprodukt. Melk inneholder et hormon kalt IGF-1, som er et hormon ment for kalver.  Vi får også dette hormonet gjennom morsmelk, men vi drikker ikke morsmelk livet ut. Det er også viktig å understreke at hormoner er ekstremt komplekse, og at IGF-1 hormonet i kumelk og i morsmelk er forskjellige.

Tre grunner til at IGF-1 hormonet gir kviser:

  • Det får huden til å produsere mer talg
  • Det gir ordre om at hudcellene dine skal dele seg mer enn nødvendig, noe som fører til døde hudceller og tette porer
  • IGF-1 hormonet fungerer som lim for disse døde hudcellene slik at de fester seg og fører til enda flere tette porer

I tillegg til disse grunnene, har det meste av whey proteinpulver blitt pastaurisert to ganger. Du forbinder pastaurisering kanskje med bare gode ting, som at det dreper bakterier, og det gjør det riktig nok. Problemet er at det denauterer proteiner og lager en kompleks krysning mellom sukker og proteiner som er veldig vanskelig for kroppein din å fordøye. Disse store molekylene vil da flyte rundt i blodbanene, noe som fører til inflamasjon og mer kviser.

Er det noen forskjell på whey proteinpulver og whey isolat?

Absolutt, siden whey isolat inneholder mer proteiner og mindre myse, vil det også inneholde mindre IGF-1 hormoner.

Egg-proteinpulver og kviser

Proteinpulver fremstilt fra egg har et mye bedre rykte enn whey protein. Grunnen til det, er at det ikke er et melkeprodukt og inneholder derfor ikke dette IGF-1 hormonet som tidligere nevnt. Det er likevel viktig å huske på at egg inneholder hormoner og at det kan ha en utløsende effekt med tanke på kviser. Dersom du opplever kviser ved bruk av egg-proteinpulver, kan du prøve noen av proteinpulverene under:

  • Hemp protein er et utmerket kosttilskudd som har et veldig godt rykte med tanke på kviser. Dersom du ønsker mer informasjon om hemp protein kan du klikke her
  • Proteinpulver fra bønner er i likhet med hemp protein fremstilt 100% naturlig. Det inneholder ingen tilsetningsstoffer og er helt hormonfritt. Du må likevel passe på å sjekke ingrediensene på pakningen før du kjøper de, da det har vært tilfeller av tilsetningsstoffer for å øke muskelsyntesen. Dette er ingredienser som i stor grad kan øke produksjonen av kviser.
  • Brun ris proteinpulver er også et naturlig fremstilt pulver som er kjent for å være sunt og hormonfritt.

 

Det er altså slik at proteinpulver kan definitivt ha en effekt på kviser. Dersom du bruker proteinpulver og er plaget med store kviseutbrudd, kan det være lurt å enten kutte det ut, eller bytte til et annet proteinpulver. Whey protein har fått dårligst rykte med tanke på kviser, men dersom du ikke opplever ubehagelige kviseutbrudd, behøver du ikke kutte det ut.

 

Tilsatte ingredienser i proteinpulver – kvisefremkallende

I mange proteinpulvertyper har det vært rapportert stoffer som har vært på nivå med narkotika. Dette er stoffer som produsentene bevisst har tilsatt for å øke muskelproduksjonen i kroppen til muskelbyggere. Typisk er dette stoffer som hormoner, stereoider og dette såkalte C9-stoffet som er et molekylært stoff.  Vi vet ikke hvordan kroppen reagerer på mange av disse stoffene, men vi kan anta at proteinpulver som inneholder disse tilsetningsstoffene, er kvise-fremkallende. I Norge er det heldigvis slik at det er veldig strengt hva som er lov å tilsette i et proteinpulver. Til sammenligning med USA som har regulering i hva som er ulovlig å tilsette i proteinpulver, så har Norges bunnlinje vært hva som faktisk ER lov å ha som tilsetning.

 

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of