Hvordan bli tynn?

Så du vil bli tynn, gå ned i vekt, få et bedre utseendet og sikkert også et bedre liv. Før du begynner med prosessen, er det viktig at du danner deg et mål, et realistisk bilde av hvor mager du vil bli. Det er viktig at du har en klar ide i tankene om f.eks hvor mange kilo du vil ned, buksestørrelsen du skal ned til, eller til og med en bestemt person du kan måle deg med.

Bli tynn: Din kroppstype

Vi har alle forskjellige kroppstyper, og da snakker jeg ikke om tykk eller tynn, men snarere hvordan vi genetisk er laget. Vi skiller mellom 3 hovedkategorier innen kroppstyper: Ectomorphic Mesomorphic, og  Endomorphic. Ectomorphic er den typiske lange, tynne kroppstypen med stereotypen å ha høy forbrenning og “probelemer” med å gå opp i vekt.  Har du Endomorphic kroppstype, er du av den mer kraftfulle, du har bredere skuldre, kraftigere lår og du legger lettere på deg. Det er sant at det er lettere å bli tynn med den førstnevnte kroppstypen, men det er langt ifra umulig med Endomoprhic kroppsfasong. Til eksempel har Beyonce en Ectomorphic kroppsfasong, og hun får ikke annet en komplimenter for kroppen sin. Taylor Swift har den typiske Ectomorfiske kroppen, lang og tynn på samme måte som en Victoria’s Secret modell.

Taylor swift har en tynn figur. Selv om beyonce er kraftigere byd vet hun om hvordan hun skal holde seg slank

For å danne deg et realistisk mål, må du altså bestemme målet ditt basert på din kroppstype. Har du en kroppsfasong som er mer basert på brede skuldre og kraftigere lår, skal du ikke ha som mål å bli en Victoria Secret modell. Ha heller Beyonce som ideal når du skal slanke deg til din perfekte vekt. Har du derimot en Ectomorphic kroppstype, kan du mer realistisk ha Taylor Swift som forbilde. Uansett hva ditt ultimate mål er, må du huske på at for hver kilo du kvitter deg med, vil du mest sannsynlig forbedre livet ditt enten det er på grunn av utseendet, den helsefrembringende effekten, eller overskudd av energi som følge av trening. Så vær motivert!

 

10 Tips for å bli tynn

  1. Det første du må gjøre er å finne ut av hvilken kroppstype du har før du kan få et realistisk bilde om hva slags mål du bør ha før du kommer i gang med slankingen.
  2. Når du har funnet ut av kroppsfasongen din, er det på tide å finne ut fettprosenten. Fettprosenten kan du enten måle hjemme med et billig apparat som du kan få kjøpt, men helst anbefaler vi at du får profesjonell testing utført av f.eks et treningssenter. Mange treningssentere tilbyr gratis test av fettprosent.
  3. Hvor mye tynnere ønsker du å bli? Hva veier du og hva er din optimalvekt? Denne forskjellsvekten er det viktig at du husker på når du kaster deg ut i planen din, det vil hjelpe deg til å holde motivasjonen oppe!
  4. Tell kalorier. Jeg vet hvor mye spekulasjoner det er og hvor mange fordommer som er rettet mot folk som er opptatt av kalorier, men sannheten er at det finnes en klar link mellom kalori, forbrenning og vekt. Mat tilfører kroppen energi, denne energien fører vi i kalorier. Kroppen kan kun brenne så mange kalorier per dag, og det er derfor viktig at om du skal bli tynnere, kan du ikke putte i kroppen din flere kalorier enn det den klarer å forbrenne! Et tips er å gå igjennom en helt vanlig dag og skriv ned alle kaloriene til ethvert måltid. Les på baksiden av papiret, der finner du en kalorioversikt. Hvis det likevel ikke står der, kan du prøve google. Når du har skrevet ferdig antall kalorier i løpet av dagen din, er det dette tallet du skal begrense i dagene fremover. Vi anbefaler en reduksjon på 10-25%.
  5. Spis små måltider gjennom dagen. Det er en feilvurdering at folk som prøver å bli slankere – dropper frokosten. Frokosten er det som starter forbrenningen i kroppen din, for får ikke kroppen mat, går den i “hvilemodus” og sparer på maten den allerede har. Du vil føle deg mer slapp og mindre motivert og du vil heller ikke forbrenne noe særlig kalorier. Spis små måltider gjennom dagen, det er det beste!
  6. Ønsker du å bli tynn som Taylor Swift, er det ingen hemmelighet at du må selvsagt trene. Trening er også nødvendig for de fleste som ønsker å bare gå ned de ekstra kiloene. Du vil dessuten få en mer definert kropp, strammere hud og den generelle hvileforbrenningen blir høyere slik at du kan faktisk “hvile bort” fettet ditt om du er fysisk aktiv til vanlig. Formen for trening avgjør du selv enten det er ballspill, styrketrening, dansing, cardio eller løping.
  7. Sett opp en plan. De som faktisk klarer å gå fra tykk til tynn har som regel en streng plan de følger. Å ha en plan å gå etter vil hjelpe deg til å holde deg motivert, men også få en struktur og fin rytme på de daglige aktivitene du skal gjennom enten det er trening eller diett.
  8. Kutt ut uvanene. Ordet “uvane” oppfattes vidt forskjellig fra person til person, men om du ønsker å bli tynn, er det viktig at vi er på samme side om hva en uvane faktisk er. Desserter hver dag, brus flere ganger i uken, småspising av sjokolade i hytt og pine. Dette er alle uvaner som du MÅ kvitte deg med skal du klare å bli tynn. Jeg har full forståelse for at du opplever denne “cravingen” etter søtsaker hver eneste dag, men jeg garanterer deg at om du holder ut 2 uker uten disse sukkerinnholdige varene, vil cravingen være fullstendig borte. Et tips er å bytte ut sjokolade med f.eks druer!
  9. Bruk musikk til trening. Mange sliter med å ikke bare komme i gang med trening, men også å opprettholde det. Musikk hjelper på motivasjonen og det er bevist at det faktisk kan øke ytelsen med opptil 15%! Musikk gjør trening gøy!
  10. Supplement som slankepiller. Det er viktig å være skeptiske til slankepiller, det er også vi, men for en god del personer kan slankepiller faktisk ha en god effekt enten det direkte skyldes stoffene i slankepillene, eller om det er placeboeffekten. Om du er interessert i å prøve slankepiller, ikke kjøp fra utlandet. Du kan lese vår liste over de 10 beste slankepillene her:  TOPP 10 beste slankepiller i Norge

 

Vi håper du klarer å fullføre målet ditt, legg gjerne igjen en kommentar om hva planen din er slik at andre også kan få motivasjon til å få en forbedret livsstil!

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.
About Magnus 60 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments