Har du tannverk? 10 råd mot tannverk

Sliter du eller noen du kjenner med tannverk? Er du lei av smerten som bare ikke vil avta mens du venter på å komme deg til tannlegen? Da kan det være godt å vite at det finnes mange ting du kan gjøre hjemme for å lindre smerten og forhindre baktereinfeksjon. Her er 10 “husmorråd” som kan hjelpe deg mot tannverk.

 

1.Saltvann

saltvann for tannverk

å skylle munnen frem til du kan komme til tannlegen, er en av de beste tingene du kan gjøre.  Miks ca 1 teskje med 5 dl  temperert vann og la dette sirkulere rundt i munnen før du spytter det ut. Dette er viktig for å rense tennene og eventuelle sår som medfører til tannverket.

2. Paracet / Ibux

tannverk paracet and ibux

Er du en av dem som kun tar smertestillende ved helt spesielle tilfeller? Dersom du har tannverk er dette en sterk grunn til å ta seg 1-2 paracet eller ibux. Dette er smertestillende som har veldig god effekt på smerter som tannverk.

3. Is

tips mot tannverk

Is helper både mot hovenhet, men også mot smerte. Hold en ipose inntil kinnet der du har den verkende tannen og hold den der i minst 5-10 minutter.

4. Nellikolje

nellikolje råd mot tannverk

En av de beste metodene du kan bruke er nellikolje. Det er en kjent væske som hjelper mot mange ting, men spesielt tannverk. Virkningstoffet er eugenol som dreper bakteriene og lindrer smerte. Hell litt av oljen på en bomullsdott eller klut og smør dette på den verkende tannen og på tannkjøttet rundt. Dersom dette ikke har hjulpet etter noen minutter, gjenta prosedyren. Du kan få kjøpt nellikolje på apoteket

5. Peppermynteolje

råd mot tannverk peppermint oil

Peppermynteolje er også en lindrende olje som kan brukes mot tannverk. Ta en liten slurk med oljen og skyll dette rundt i munnen i ca et minutt før du spytter det ut. Du kan også kombinere dette med saltvann og nellikolje, men nellikoljen kan være litt for sterk å ha i munnen, slik at det er best å blande det på en bomulsdott.

6. Ingefær

råd mot tannverk ingefær

Har du ingefær kan dette være skillet mellom et forferderlig tannverk, til noe helt overkommelig. Skrell ingefæren og plasser en bit på tannen som verker og bit sammen. La dette virke i noen minutter og smerten vil avta.

7. Hydrogen-peroxide

hydrogen peroxide

Dersom du har en flaske av dette i medisinskapet, er dette noe som absolutt bør prøves. Dette er et veldig sterkt bakteriedrepende stoff og er noe du bør blande med vann før du skylller munnen med det. Det vil ikke lindre smertene slik som nellikolje vil, men er veldig effektivt som desinfeksjon.

8. Dyvelsdrek

tannverk for dyvelsdrek

Tannproblemer som sår i munnen og tannverk kan bli behandlet med dette krydderet. Bland litt av dette krydderet sammen med en skvett sitron og påfør dette på tannen ved hjelp av en bomullsdott eller håndkle. Dette vil hjelpe med å lindre smerten betraktelig.

9. Vaniljeessens

tannverk vaniljeessens

Vaniljeekstrakt har både en lindrende effekt på for selve tannverket, men også kjent for sine beroligende egenskaper. Hell litt av ekstrakten på en bomullsdott og påfør dette på den verkende tannen.

10. Hvetegressjuice

tannverk hvetegress

Hvetegress er spirene fra nylig utsprunget hvete. Dette inneholder klorofyll som har en utrensende effekt og vil dermed være bakteriedrepende. Bruk dette som munskyll. Hell litt i munnen og vent i ca 30 sekunder – 1 minutt før du spytter det ut igjen.

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of