Markløft – Øvelse for alle muskler

Markløft – Den beste øvelsen for musklene

Om det er en øvelse innen styrketrening du bør gjøre, er det markløft


HVORFOR markløft?

Fordelene ved markløft er mange og varierte. Hvis du ikke har lagt den til i programmet ennå, MÅ du få det gjort. En stang og viljen til å løfte, er de eneste kravene som er relevante til et vellykket markløft.

[adToAppearHere]

STABILITET I muskler

Det bygger kjernestabilitet. Markløft retter direkte alle de store muskelgruppene som er ansvarlige for riktig holdning og kjernestyrke. Riktig markløftteknikk gjør det mulig å holde ryggen rett i daglige aktiviteter, på grunn av sin vekt på å opprettholde en rett rygg gjennom hele bevegelsen. Markløft vil også styrke alle de omkringliggende støttemusklene i midjen, bakside, hofter og, selvfølgelig, korsryggen. Kjernestyrke er viktig for å opprettholde en balanse og vektoverføring (enten i idrett eller dagliglivet). Markløft bruker mer muskler enn noen annen form for bevegelse (ja, inklusive den elskede knebøy). Man kan vel egentlig konstatere at markløft tvinger hele kroppen til å bli sterkere.

Så mange muskler i kroppen trener markløft
Så mange muskler i kroppen trener markløft

Håndstyrke

Det utvikler «grip strength». Markløft styrker håndgrep som ingen annen øvelse på grunn av selve vekten involvert. For de fleste som starter med markløft, vil de oppleve at det er grepet som ofte er i veien for at de ikke klarer å løfte mer. Etter en god stund med markløft, vil grepet bli enormt mye bedre.

Andre muskler :

En av de viktigste fordelene med deadlifting omfatter generelle muskelutvikling . Etter min mening er markløft til og med bedre enn knebøy , og gir en nær total kropstrening. Musklene målrettet under med markløft er: Ryggen
Markløft blir sett primært som en ryggbøvelse. Faktisk vil den nedre delen av ryggen bli stor og sterk etter en overraskende kort tid , med markløft . Markløft er sannsynligvis den beste bevegelsen i form av å utvikle runde , sterke , muskler. På oppstigning , på stikkepunktet , er rumpemusklene veldig involvert og kan bli presset på dette punktet til det maksimale. Markløft trener også alle musklene rundt, som lårmuskelaturen og bekkenet. bena Markløft presser hele benregionen på samme måte som knebøy gjør ( bortsett fra knebøy er på mange måter en overlegen benutvikler) . Faktisk det meste av markløftøvelsen utføres av bena, med rumpa som holder alt på plass . armene Alle armmusklene er kontrahert under oppstigningfasen av markløft . Underarmene , i særdeleshet, er arbeidet enormt. Skuldrene og trapezius Ved fullførelse på toppen av bevegelsen , er skuldrene trukket noe tilbake som fremhever dem sammen med trapezius . Store markløftere er kjent for sine massive skuldre.

Hvordan man skal utføre markløft – Tips


Gå nær stangen, så den er sentrert over føttene. Bøy lærene ned og sett deg på huk forran stangen. Ta et stort pust og senk hoftene og bøy knærne inntil leggen. Se frem med hodet . Hold brystet opp og ryggen buet, og begynn å kjøre gjennom helene for å flytte vekten oppover . Etter at stangen passerer knærne, trekk aggressivt tilbake , trekke skulderbladene sammen mens du kjører hoftene fremover inn i stangen. Senk stangenr ved å bøye på hofter og guid stangen ned til gulvet igjen.

hvordan ta markløft

 

Håper dette har vært til hjelp for at flere starter med markløft!

Del gjerne siden på sosiale medier under

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of