D Vitamin-mangel symptomer

D vitamin har mange fordeler

Studier har vist at det vitaminet vi mangler mest her i norden er D-vitamin. Vi har lange vintre, og selv om mange av oss tar en ferie til syden, eller kaster klærne hver gang solen dukker opp under sommeren her i Norge, er det ikke tilstrekkelig. D vitaminet er kjent for å forbedre immunforsvar, men listen er veldig lang når det gjelder symptomer på D vitamin mangel. 

Symptomer på D-vitamin mangel, gir ikke bare et svakt immunforsvar: 

Kan gi depresjoner og angst

Vansker med å gå ned i vekt, samt vansker med å gå opp i vekt.

Svake ben og tenner (osteoporose)

Diabetes

Kreft

Hjertesykdommer

Hudproblemer som hudormer, acne

Ja listen er lang for D- vitamin-symptomer. En av grunnene er at dette er ikke bare et vitamin, det er også et pro-hormon. Det vil si at det er styrende for en rekke viktige hormoner i kroppen din.

Dette er de viktigste kildene vi har til D-vitamin: 

Sollys. Det er ingen tvil om at vi ikke får tilstrekkelig sollys i hverdagen her i norden. Det er bevist en stor mangel blant en veldig store andel av d-vitamin i blodet for oss normenn. Sollys er en enormt viktig kilde til D-vitamin og du vil straks se at symptomene du har vil forsvinne ved litt sollys. 

Fet fisk. Det er velkjent for nordmen hvor viktig det er å få i seg litt fisk hver dag. Men sannheten er at færre og færre nordmen spiser tilstrekkelig fisk. Dette begynner desverre å bli en mangel i vårt daglige kosthold.  Liker du ikke smaken av fisk, kan du jo ikke erstatte D-vitamin mangelen med sollys heller.. 

Tran er en god kilde til d-vitamin. Om du ikke har noe i mot å ta en spiseskje tran i det daglige, så gjør det. Dessuten innneholder tran omega 3 og 6-fettsyrer som er veldig bra for hjertet.

Dersom du velger å kjøpe d vitamin, så ikke kjøp vitamin D2, dette kan være SKADELIG for kroppen. D2 er fremstilt fra planter og sopp, men D3 kommer fra sollys. Problemet med vitamin D2 er at det brytes ned i kroppen til flere forskjellige stoffer. Noen av disse stoffene er rett og slett giftig og gir værre symptomer enn det d vitaminmangel gjør. 

Vitamin D3 er vitaminet du vil ha. Dette brytes ned i kroppen til et stoff som heter calcitrol, som har enormt mange helsefrembringende effekter. Bl.a er det forsket på fordelen med Vitamin D-3 i forhold til risikoen med å få kreft. Vitamin D kan altså forebygge at kreftceller blir laget i kroppen.  

 

d vitamin mangel symptomer

 

Vi anbefaler vitamin D3 dråper, da dette er i den meste biotilgjengelige formen for d vitamin. Alt du trenger å gjøre er å dryppe et par dråper på tungen, og du er “good to go”. Forfriskende smaker det også. Eller du kan dryppe et par dråper i et glass med vann eller smoothie.

Du kan også få samme typen vitamin D3 , helt uten smak om du ønsker det:

 

d vitamin mangel symptomer

 

 

Gunn: Begynte å gi d vitamin til ungene da de var syke altfor ofte. Har hørt at det skal hjelpe med immunforsvar osv. Det hjalp, symptomene ga seg med en gang. Jeg tar det selv og føler at jeg har mye mer energi nå enn før. Anbefaler d vitamin til alle.

Det er flere personer enn Gunn i Norge som sliter med d vitamin mangel. Mange går rundt med symptomer de ikke engang vet om. Grunnen er ganske simpel. Symptomene som oppstår som følge av mangelen på dette vitaminet, er slapphet/trøtthet – som er nesten umulig å vite hva det kan komme av. Sannheten er at det er vanskelig å vite om du har mangel på d vitamin, før du faktisk begynner å ta det.

Det er veldig mange forskere og leger som anbefaler D-vitamin til daglig bruk.  Det har dokumentert effekt både når det gjeder sterkere immunforsvar, men også den energiskapende effekten. Nå gjenstår det å teste hvor effektivt d-vitamin er for å forhindre kreft og andre alvorlig sykdommer. Med så mange symptomer d vitamin mangel fører til, er det verdt å være på den sikre siden.

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of