ADHD og ADD Symptomer – Konsentrasjonsvansker – RÅD

Symptomer på ADD og ADHD

Lurer du på om du har ADD eller ADHD ?Sliter du med konsentrasjonsvansker? Føler du deg rastløs? Er dette symptomer på ADD? Ja, dette er symptomer so kan indikere at du har ADD eller ADHD. Det er heldigvis ikke slik at det betyr dermed at du har denne diagnosen, men det kan være greit å være litt på vakt. Enten du har ADD, ADHD, eller ikke – kan det være godt å vite at det finnes mange gode løsner. Medisin kan fungere for noen, men ikke alle. Dessuten finnes det ingen direkte medisin mot konsentrasjonsvansker eller rastløshet. Det er heldigvis mange naturlige behandlingsmåter.

Symptomer på ADD og ADHD inkluderer: 

  • Blir lett distrahert
  • Glemsk, selv i hverdaglisge aktiviterer
  • Misliker og unngår oppgaver som krever langvarig konsentrasjon
  • Ikke klarer å fåkusere på detaljer som lekser, studier, eller andre aktiviteter.

 

Dersom du har problemer med noen av disse symptomene, ikke fortvil. Det er mange gode råd mot konsentrasjonsvansker.

Tips 1 mot konsentrasjonsvansker – Yoga

Det er ikke bare folk som begynner å komme opp i årene som sliter med konsentrasjonsvansker, det er det nemlig også veldig mange unge som sliter med. Evnen til å kunne konsentrere seg er helt vesentlig i vårt samfunn for å kunne studere, få en god jobb osv. Det er mange drømmer som blir knust bare fordi man ikke klarer å konsentrere seg over lang nok tid. Stress er også en enormt viktig faktor som kan ødelegge konsentrasjonsvansker og gjøre en person unødvendig rastløs. Forskning har vist at folk med konsentrasjonsvansker (ikke bare personer med ADD og ADHD), har hatt stor nytte av Yoga. Yoga bidrar til å bremse ned tempoet i hjernen. I det øyeblikket du lærer å slappe av ditt sinn og kropp , lærer du å styre tankene bort fra rot du ikke skal tenke på. Fordelene med yoga er mange. Det går langt utover det fysiske, som å bedre holdning, bedre ledd, mindre muskelsmerter, bedre tøyelighet osv. Nå har nemlig vitenskapen kommet for å bekrefte det samme ! En fersk studie fra University of Illinois viste at å praktisere yoga i 20 minutter, kan faktisk forbedre hjernens funksjon. Studien hadde 30 personer til å utføre to oppgaver som involverte å identifisere figurer på en dataskjerm. De fant at de som praktiserte Yoga klarte å konsentrere seg over mye lengre tid enn de som ikke gjorde det. Alle bør drive med Yoga, men spesielt om du har konsentrasjonsvansker, ADD eller ADHD.

Tips 2 mot konsentrasjonsvansker – Vitamin og mineral supplering

Vitaminer og mineraler har blitt brukt i tusenvis av år til å helbrede kroppen på ulike vis. Det er umulig å dokumentere hvor mye det faktisk hjelper mot. Mange vitaminer, er kjent som Hjerne-Styrkende kosttilskudd” Dietter er mangelfull i viktige vitaminer og mineraler som kan forbedre oppmerksomhet og årvåkenhet”, sier Austin Brown. Kosttilskudd kan ofte fylle disse kosthullene. Hvis du eller barnet ditt ikke spiser mange forskjellige frukter hver dag, er det en god mulighet for at du/dere er vitaminfattige. For å sikre at du og barnet ditt som lider av konsentrasjonsvansker, rastløshet eller lignende, kan det være lurt å sikre ditt vitamin-inntak gjennom vitamin supplering. Vitaminer for å bedre konsentrasjonsvansker: Vitamin C er viktig for riktig kognitiv funksjon . Det samler seg i det sentrale nervesystem , med nevronene i hjernen som har spesielt høye nivåer av dette . Vitamin C er nødvendig for å lage signalstoffet noradrenalin , noe som påvirker den delen av hjernen hvor oppmerksomhet og svarhandlinger styres . Som en kraftig antioksidant , beskytter vitamin C hjernen din mot frie radikaler, ustabile molekyler som forårsaker celleskade. Mange personer har bekreftet at inntak av Vitamin C, har hjulpet dem med konsentrasjonsvansker, rastløshet og til og med stress. Dersom du har symptomer på ADD,ADHD, kan du prøve dette. 

                        VITAMIN C

 

Vitamin CPris : 289 kr (ca 1,5 kr per kapsel)

Kjøp her

Amla C Pluss – C – Vitamin Fra amlabær inneholder 200 kapsler med Vitamin C , tatt fra Amla bæret, en type stikkelsbær som vokser i Himalaya. Disse bærene har den høyeste forekomsten av vitamin C som vi vet om. Kapslene er laget for at kroppen på best mulig vis skal ta opp vitaminet 100% optimalt. 

 

 

Det neste på listen vi anbefaler sterkt er nypepulver. Nypepulver har en stor helseforbedrende effekt med alle næringstoffene det består av. Pulveret reduserer betennelsestilstander i kroppen ved å rense blodårene og får ut forstyrrende substanser i kroppen. Her er bare noen av fordelene med nypepulver:

  • Senker blodsukkeret, noe som kan være med på å redusere stress, øke konsentrasjon og senke følelsen av rastløshet.
  • Minker kolesterol i blodet.
  • Senker blodtrykket.
  • Bedrer imuforsvaret

Nypepulver er fullt av vitamin C, Vitamin A, B1, E, K, P, og mineraler som Pectin, Fosfor, Jern og kalsium. Dersom du har ADD symptomer eller ADHD  symptomer, kan du prøve dette:

                        NYPEPULVER

nypepulverPris: 151 Kr

Kjøp her

Premium Rosehip Powder – Nypepulver – Rå – Økologisk – 250 g

 

For en som sliter med ADD/ADHD, eller bare generelt konsentrasjonsvansker, kan det være godt å huske på at det finnes mye du kan gjøre. Noe fungerer bedre for noen enn andre, men det vil alltid være noe som hjelper, enten det er medisin du får fra legen, treningsøvelser du kan utføre, eller kosttilskudd du kan supplere med.  Dersom du ikke opplever en forberedning av kosttilskuddet ovenfor, kan du prøve Tyrosin. Tyrosin er kjent som “humør-kuren”. Den kan bli sett på som et stabilisator i kroppen som kan ha en beroligende effekt for deg som sliter med stress, konsentrasjonsproblemer, rastløshet, ADD, ADHD. Er du lett distrahert, er dette perfekt for deg.  Julia Ross, har skrevet om Tyrosin i boken sin der hun beskriver at dette supplementet kan gi en økning i oppvakthet og fokus.  Dersom du har ADD symptomer eller ADHD symptomer, kan du prøve Tyrosin. Det har også blitt nevnt at man merker effekten etter bare 10 minutter.

                    TYROSIN

 

Tyrosin for add og adhdPris : 161 Kr

Kjøp her

Solgar L-Tyrosine – 50 kpsl.

L-Tyrosin dannes i kroppen fra fenylalanin og inngår i dannelsen av tyroksin i skjoldbruskkjertelen, melanin (hudpigment) og katekolaminer (adrenalin, noradrenalin og dopamin). Både stress og tyrosinmangel kan føre til mangel på katekolaminer, som er viktig for fokus, konsentrasjon og stabilt humør.

 

 

Ved symptomer på ADD/ADHD er det godt å vite at mineralet magnesium spiller en rolle i mer enn 300 metabolske reaksjoner . Natalie Sinn , forsker tilknyttet School of Health Sciences ved University of South Australia , skrev i tidsskriftet ” Nutrition anmeldelser ” som en forbløffende 95 prosent av barn med diagnosen ADHD ble funnet å ha lave nivåer av magnesium i sine blodårer. Videre, var barn med de laveste nivåene av magnesium de mest uoppmerksome . Sinn har beskrevet flere studier av ADHD/ADD pasienter om at ekstra magnesium bedret hyperaktivitet , skoleprestasjoner og konsentrasjonsevner. Grønne bladgrønnsaker , nøtter og uraffinert korn er gode kilder til magnesium. Magnesium kan også fås gjennom høykvalitets multivitaminer eller fra individuelle kosttilskudd.

                  Magnesium

Magnesium sølvvann ADD, ADHDPris: 225 Kr

Kjøp her

Dette sølvvannet er fullt av magnesium, og egner seg ypperlig til å bedre magnesiumbalansen i kroppen din dersom du har mangel på dette. Her trenger du ikke ta det som pulver, ikke svelge som piller,  det bare å drikke det som vann. Du kan få kjøpt 0,5L her. Det anbefales å drikke i moderate doser.  Du kan velge mellom Kolloidalt Sølvvan og Magnesium Power.

 

Vi ønsker deg med konsentrasjonsvansker , symptomer på ADD eller ADHD lykke til med utprøvingen og håper du finner en løsning som passer best for DEG. Vi vet hvor vanskelig det kan være å føle at noe blokkerer for kreativiteten og prestasjonsevnene dine og derfor at ikke drømmene dine går i oppfyllelse, men gi aldri opp.

 

 

GRATIS RABATTKODER
Vi i proteinpulvertest.no får ekslusive rabattkoder fra mange norske leverandører av proteinpulver og andre kosttilskudd. Vi deler disse gjerne med deg!
Vi lover å ikke sende spam. Vi deler kun ut seriøse tilbud og store rabatter.

About Magnus 61 Articles
www.proteinpulvertest.no er websiden min. Her kan du lese om alt fra trening, proteinpulver til vitaminer du bør ta.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of